25 Ağustos 2013 Pazar

07:31

Yeni bir işe girerken, resmi kurum ve kuruluşlarla ilgili işlemlerimizi yaparken, telefon hattı alırken veya herhangi bir işleminiz için kayıt yaptırırken kullandığınız 'kimlik fotokopinizi' vermeden önce bir değil iki defa düşünün. 'Neden mi?' çünkü basit gibi görüne bilecek olan kimlikleriniz kötü niyetli kişilerin eline geçerse bir çok faaliyette buluna bilirler. Örneğin:

-Her hangi bir yere sizin adınıza üye olmak

-Sizin isminiz üzerinden bir yerlere abone olamak

-Sizin adınıza bir taşınır veya taşınmaz mal veya herhangi bir şey için kefil olmak

-Sizin haberiniz olamadan adınıza GSM hattı açtırmak,gibi bir çok yolla kullanarak, haberiniz olmadan türlü yükümlülükler altında kalabilirsiniz.

Bunlardan özellikle GSM hattı açtırmak son zamanlarda oldukça artmaya başladı. Bu yüzden bu konuda dikkatli olmak gerekiyor. Mesele bu durum için çok basit bir yöntem var. Diyelim ki siz yeni bir hat alacaksınız, abonelik işlemi için sizden kimlik fotokopinizi almak istediklerinde hemen çektirmiş olduğunuz kimlik fotokopinizin ön yüzüne ' sadece 05xx xxx xx xx hattın abonelik işlemleri içindir' şeklinde almış olduğunuz hattın numarasını yazarak, paraf atmanız durumunda olası herhangi bir sorundan korunmuş olursunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder