14 Ağustos 2013 Çarşamba

12:37

Hemen hemen herkeste belli bir dönemde herkesin yaşadığı bir durumdur sivilce. Özellikle ergenlik döneminde vücudumuzun bir çok yerinde sivilceler oldukça artar. 'Gençlik döneminde sayısı artan bunca sivilcenin nedeni ne peki? Neden bu kadar çok sivilce çıkıyor? Bunun dan kurtulmanın yolu var mıdır?' gibi sorulara cevap aramak durumunda kalırız. Bunlara kısa ve öz bir şekilde değinmek gerekirse;

-Sivilce ciltteki artan yağ salınımının artması sonucunda yağ kanallarının zamanla tıkanmasına neden olur. Daha sonra o bölgede bir tür mikroorganizmalar üremeye başlar. Bu mikroorganizmalar o bölgedeki oluşan yağları parçalayarak iltihaplı bir bölge oluşturur ve sivilce oluşumu meydana gelir.

-Sivilceler belli bir dönem olduğu genelleştirilmiş bir konudur, bu doğru ancak bir çok yaş grubunda görülmektedir. Geçici olan sivilcelerin patlatılması cildin derisine zarar verdiği gibi ileri ki yaşlarda ciltte lekeler, çukurluklar oluşumuna neden olur.

-Sivilce tedavisinde kulaktan dolma bilgiler yerine eğer aşırı bir boyutta ise problem doktora baş vurmalı, eğer çok ciddi değilse mümkün olduğu kadar dokunmamaya veya patlatmamaya özen gösterilmelidir.

-Cilde uygulanan yabancı maddelerin yüzünüzde kalıcı olarak daha farklı boyutlarda lekelere ve izlere neden olabileceği unutulmamalıdır.

-Sivilce için en uygun yolun doğal olarak bitkisel içerikli ürünlerden veya bitkilerden faydalanmanın, cildiniz için bir sorun teşkil etmemektedir. Bu konuda en faydalı olabilecek ve sağlam kaynaklı yerlerden yardım ve destek alabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder