21 Ağustos 2013 Çarşamba

13:51

Kullandığınız, yeni aldığınız veya ticaretini yaptığınız araç ne kadar güvenilir? İşte bu sorgulanması gereken çok önemli bir konudur. Almış olduğunuz araç veya almayı düşündüğümüz araç hakkında trafik, hasar gibi konularda bilgi sahibi olmamız oldukça önemli. Zira herhangi bir kusuru olan aracın elimizde kalmasını istemeyiz kesinlikle. Bu yüzden bu sorgulamayı kesinlikle yapmalıyız. 

Peki bu sorgulama nasıl yapılır?

Bununla ilgili yaklaşık olarak 2009 yılında uygulamaya giren bir sistem var, adı ' Tramer Hasar Sorgulama Sistemi'. Bir diğer adı olarak da: 'Hasar Sorgu Sistemi' olarak bilinir. Bu sistem sayesinde yukarıdaki anlatmış olduğumuz konularda oldukça iyi sonuçlar elde edilerek araç durumunda bilgi edinebiliriz. Bu sistemle;

-Araç hasar sorgulama,-Mağdur bilgileri Sorgulama,-Araç Poliçe Sorgulama,-Kaza yapan araçların kaza tespit tutanağı sonrası kusur oranlarını sorgulama,      gibi konularda bilgi edinile bilir.

Bu sorgu sistemi sms yardımı ile 5664 numaraya aracınızın plakasını yazıp göndererek yapabilirsiniz. Bununla ilgili örnek aşağıdadır:


Örneğin: Bay A adındaki bir kişi, kendi bütçesi dahilinde X marka ikinci el bir araç almaya karar versin. Sonra aracı elden, oto pazarından veya galeriden X marka aracına ulaşmış ve araç hakkında hasar veya trafik borcu gibi bir sorununun olup olmadığını merak etmiş. Bunun için 01adn01 Numaralı araç plakasını aralarında boşluk bırakmadan sms yolu ile yazmış ve tüm operatörlerden 5664 e mesaj göndererek sorgu sonuçlarını sms olarak almıştır.

NOT: Sistemi kullanmanın ücreti 4 TL olduğunu unutmayınız !

0 yorum:

Yorum Gönder