12 Ağustos 2013 Pazartesi

09:36

Bir çok kişi bebeklerin anneleri ve babalarını da rahatsız ettiğini düşünür. Gece boyunca ağlayan, gündüz uyumayan bebeklerin bir çoğu annelerini bezdirir.Durum gayet açıktır aslında bebek anneyi rahatsız ediyor.İngiltere de bir grup araştırmacı bu konuda bir ezber bozma yoluna gidiyor. Bebek anneyi değil, anne bebeğini rahatsız ettiğin sonucuna varıyorlar.Araştırmacılara göre kesik kesik uyuyan bebeklerin aslında annelerinden şikayetçi olduklarını söylüyorlar. Bu sonuca belli bir grup denek anne ve bebeğin üzerinde yapılmış ve bebeklerin uykusuzluğunun 'anneye duyulan güvensizlik' ten kaynaklandığı saptanmıştır.

Peki bu güvensizlik nereden kaynaklanıyor? Bunun cevabını da yine uzmanlara göre;

1-Doğurduğu bebeğin bakımı konusunda kendine güven hissetmeyen annelerin bebekleri uykuda kendilerini emniyette hissedemiyorlar, dolayısıyla da sık sık uyanıyorlar.

2-Annelerin gece boyunca ağlayan bebeğine duyduğu öfkenin bebek tarafından fark edildiğini kaydeden uzmanlar, bunun bebekte annesine karşı olan güveni daha da azalttığına dikkat çekiyorlar.

3-Diğer taraftan bebeğin huzursuzlukları da annede suçluluk duygusunu meydana getiriyor ve neticede olan güvende iyicene bitmek durumunda kalıyor

Bu konuda uzmanlara göre yeni doğan bebeklere karşı annelerin özellikle ilk saat ve günlerde güven duygusunu aşılaması gerekmektedir. Burada bir dokunuş, bir kucak, tensel temas ve en önemlisi emzirme bebekle anne arasında iyi bir iletişimin temelini oluşturmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder